Galeria:
pon - sob: 10:00 - 21:00; nie: 10:00 - 20:00
Intermarche:
pon - sob: 7:00 - 21:00; nie: 10:00 - 20:00
Aktualności

Rozpoczęcie sezonu Foodtruckowego w Atrium Kasztanowa!

Rozpoczęcie sezonu Foodtruckowego w Atrium Kasztanowa!

Do Atrium Kasztanowa powracają food trucki! Już w najbliższy weekend, 28-29 kwietnia, pilskie centrum po raz kolejny zabierze gości w kulinarną podróż dookoła świata. Podczas wydarzenia będzie można spróbować dań z kilkunastu mobilnych restauracji. Potrawy z Meksyku czy kuchni molekularnej to zaledwie przedsmak tego, co czeka miłośników kulinarnych wrażeń.

Z roku na rok food trucki cieszą się coraz większą popularnością. Szacuje się, że w całej Polsce działa nawet kilkaset restauracji na kółkach, a wciąż przybywają kolejne. Moda na samochody przystosowane do przygotowywania i wydawania posiłków przyszła do nas ze Stanów Zjednoczonych. Koncept mobilnej gastronomii narodził się tam w 1866 roku, a w 1974 roku na ulicach Los Angeles pojawiła się pierwsza na świecie objazdowa restauracja.

Kto jeszcze nie próbował jedzenia z food trucku, będzie miał okazję to zrobić w ostatni kwietniowy weekend. Do Atrium Kasztanowa zjadą restauracje na kółkach, oferujące prawdziwą mozaikę kuchni i smaków, z wielu zakątków świata.

W ofercie food trucków, które zawitają do pilskiego centrum, znajdą się m.in. potrawy meksykańskie, hiszpańskie churros, włoskie makarony i pizza, a także prawdziwe amerykańskie burgery oraz American Grilled Cheese – czyli tosty z żółtym serem. Na gości lubiących tradycyjne smaki czekają specjały kuchni polskiej, zapiekanki, naleśniki i dania z pieca, a na poszukiwaczy nowości – wykwintne kanapki z krewetkami i orzeźwiająca lemoniada molekularna. Nie zabraknie też samochodów serwujących kawę czy lody.

Zlot food trucków to świetna okazja, by spróbować nowych, nieznanych smaków. Ponieważ trudno było nam zdecydować, które kuchnie są najlepsze, postanowiliśmy dać naszym klientom szeroki wybór, stawiając na różnorodność. Będą zarówno tradycyjne dania, jak i mniej spotykane kulinarne trendy, np. potrawy molekularne, a wszystko przygotowane ze świeżych, sezonowych produktów. Nasz weekendowy piknik to dobry pomysł na rodzinne spędzenie czasu, a wszyscy wiedzą, że jedzenie na świeżym powietrzu smakuje lepiej mówi Monika Frukowska, dyrektor Atrium Kasztanowa.

Zlot food trucków w Atrium Kasztanowa odbędzie się w dniach 28-29 kwietnia, na parkingu przy centrum, w godzinach 10:00 – 20:00.

Foodturcki, które pojawią się u nas to między innymi:

  1. Poszarpani – bajgle z szarpanym mięsem
  2. Krewetka i Kurczak – kanapki z krewetkami lub kurczakiem
  3. I like eat – kuchnia meksykańska
  4. Le mini – lemoniada molekularna
  5. Mobilna Kawiarnia Baltica 1920 – foodtruck z kawą
  6. Chaps Zapiekanki – zapiekanki
  7. Bydgoskie Złote Paluchy Churros – hiszpańskie churros
  8. Beat Burger – burgery
  9. Po Nitce – makarony
  10. Black Pizza Truck – pizza
  11. Krucjata Smakiem – kuchnia polska
  12. Kroczek – Lody Naturalne
  13. Zjedz mnie – naleśniki słodkie i wytrawne
Data dodania: 16 kwietnia 2018