al. Powstańców Wielk. 99, 64-920 Piła

czw: 10:00 - 21:00; Najbliższa niedziela (28.04): handlowa

English

Kuchnie świata na czterech kołach w Atrium Kasztanowa

Data dodania: 6 czerwca 2016

Podróże nie muszą być drogie i nieosiągalne, zwłaszcza jeśli są to podróże kulinarne. Już w najbliższy weekend pod Atrium Kasztanowa zjawią się foodtrucki, oferujące przysmaki ze wszystkich stron świata. Tybetańskie pierożki, hiszpańskie churros, lody molekularne czy lemoniada na ciekłym azocie to tylko niektóre z potraw, jakich będzie można spróbować na tym wyjątkowym pikniku.
Impreza pod nazwą „Piknik foodtracków” odbędzie się na parkingu Atrium Kasztanowa, w weekend 11-12 czerwca, w godzinach od 10 do 20. To jedyne takie wydarzenie w Pile – pod centrum zawitają niezwykle popularne w ostatnim czasie foodtrucki z całej Polski, ale ich menu będzie wybiegało daleko poza granice kraju.
Pod Atrium Kasztanowa zjawi się ciężarówka Himalayamomo Wrocław, oferująca słynne tybetańskie pierożki momo, przyrządzane na parze w specjalnych drewnianych koszyczkach. Miłośnicy kuchni europejskiej z pewnością zasmakują w hiszpańskich racuchach, serwowanych przez Buenos Churros. Miłośnicy fastfoodów również tego dnia znajdą coś dla siebie. Mam Cię Zjem Cię zaoferuje prawdziwe hot-dogi, Chaps – aromatyczne zapiekanki, a Classic Burgers klasyczne, amerykańskie burgery. Także amatorzy tradycyjnej, polskiej kuchni odnajdą swoje smaki za sprawą Kuchni Polowej Poznań, proponującej gulasze w kilku wersjach smakowych. Ci, którzy chcą przegryźć coś na słodko, z pewnością rozsmakują się w shake’ach i lodach od Shakevawe Truck. Prawdziwą atrakcją będzie jednak kuchnia z akcentem molekularnym serwowana przez Pana Batona – spróbować będzie można m.in. lemoniady na ciekłym azocie oraz lodów molekularnych. To tylko część kulinarnej propozycji food trucków, które zawitają w najbliższy weekend pod Atrium Kasztanowa.
Mamy nadzieję, że mieszkańcy Piły chętnie i licznie przybędą na to absolutnie wyjątkowe wydarzenie. Nieczęsto zdarza się, by móc jednego dnia spróbować tak różnorodnych smaków, pochodzących ze wszystkich zakątków świata. Dodatkowym atutem jest fakt, że impreza odbędzie się na świeżym powietrzu, czemu szczególnie sprzyja ciepła, już prawie letnia aura. Zapraszamy wszystkich miłośników dobrej kuchni, ale też tych, którzy chcieliby trochę popodróżować, nie ruszając się z miasta – zapewniamy, że tego dnia naprawdę smacznych wrażeń nikomu nie braknie! – mówi Mariola Chmielewska, dyrektor Atrium Kasztanowa.