Data dodania: 17 września 2019
Skosztuj kuchni świata w Atrium Kasztanowa!
Po raz kolejny w kulinarną podróż dookoła świata zabierze mieszkańców Piły Atrium Kasztanowa podczas Food Truckowego Zakończenia Sezonu! Ta niezwykła uczta, podczas której skosztować będzie można kuchni narodowych z różnych zakątków naszego globu, odbędzie się w najbliższy weekend, 27-29 września. Różnorodność oraz bogactwo smaków z pewnością zaskoczy niejednego miłośnika dobrego jedzenia.
Przez cały weekend w godzinach 10:00 – 20:00 na gości kulinarnego festiwalu czekać będą food trucki serwujące dania z różnych stron świata. Szykuje się prawdziwa eksplozja smaków! W dobry nastrój pasjonatów jedzenia wprawią potrawy z kuchni hiszpańskiej, meksykańskiej czy amerykańskiej. Niezwykłych aromatów i intensywnych doznań smakowych dostarczą dania azjatyckie, w tym tajskie. Spróbować będzie można również kuchni molekularnej, przysmaków niemieckich i belgijskich oraz wielu innych potraw regionalnych.
Organizatorzy festiwalu zadbają też o doskonałe samopoczucie najmłodszych – z myślą o nich powstanie strefa dziecięca z małym placem zabaw.
– Popularność mobilnych restauracji serwujących szybkie dania na polskich ulicach systematycznie rośnie. Moda na street food zawitała również do Piły, dlatego też food trucki ponownie zaparkują pod Atrium Kasztanowa i razem z nimi zakończymy letni sezon kulinarnie – zapowiada Gregory Pertus, dyrektor Atrium Kasztanowa. – Festiwale food trucków z różnorodną kuchnią są doskonałą okazją do skosztowania nieznanych dotąd potraw, aromatów i przypraw. Mogą być także wspaniałą inspiracją do eksperymentowania we własnej kuchni z nowymi składnikami bądź urozmaicania klasycznych dań – dodaje.
Food Truckowe Zakończenie Sezonu w Atrium Kasztanowa odbędzie się w dniach 27-29 września, w godzinach 10:00-20:00.